گزارش «سی‌ان‌ان»؛ تبدیل مساجد به بازداشتگاه توسط جمهوری اسلامی!

 


 جمهوری اسلامی از شبکه‌ای از زندان‌های مخفی برای شکنجه و سرکوب معترضان و نیز اعتراف‌گیری اجباری از آنان استفاده می‌کند.

«شبکه خبری «سی‌ان‌ان» در گزارشی تحقیقی شبکه‌ای از بازداشتگاه‌های غیرقانونی و به‌اصطلاح «امن» نیروهای امنیتی و سرکوب جمهوری اسلامی را شناسایی کرده که ماموران در آنها برای شکنجه، آزار و اذیت جنسی و تجاوز به معترضان بازداشت شده، استفاده کرده‌اند و این شکنجه‌ها حتی از شکنجه‌هایی که افراد در بازداشتگاه‌های و زندان‌های رسمی بر افراد اعمال می‌شود، «وحشیانه‌تر» بوده‌اند.

«سی‌ان‌ان» در گزارش خود که شامگاه سه‌شنبه، ۲ اسفند منتشر شد، نوشته است که در بازه زمانی ۴ ماهه توانسته با ۱۲ نفر که در جریان اعتراضات به کشته شدن «ژینا (مهسا) امینی» در بازداشت گشت ارشاد بازداشت شده و در بازداشتگاه‌های مخفی وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تحت شکنجه قرار گرفته‌اند، گفت‌وگو کند.

در گزارش آمده است: «بازداشتگاه‌های غیررسمی – که عمدتن توسط نیروهای قدرتمند سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و مأموران اطلاعاتی اداره می‌شدند – کلید شکنجه سیستماتیک بودند. این مراکز خارج از سیستم رسمی ایران وجود دارند و از هر گونه روند عادلانه‌ای که جمهوری اسلامی می‌پذیرد فرار می‌کنند و ظاهرن وحشی‌گری را به شکل بی‌حد و حصری را ممکن می‌سازند.»

بر اساس روایت‌هایی که این شبکه خبری از شکنجه معترضان نگهداری شده در مراکز امن منتشر کرده، «شدیدترین اشکال شکنجه شامل برق‌گرفتگی، کشیدن ناخن‌ها، شلاق و ضرب و شتم که منجر به زخم‌ و شکستگی دست‌ها شده و خشونت جنسی» در این مراکز بر بازداشتی ها اعمال شده است.

سی‌ان‌ان توانسته است مکان بیش از ۳۶ بازداشتگاه و شکنجه‌گاه مخفی رژیم جمهوری اسلامی را مشخص کند. بر اساس این گزارش، بسیاری از آنها زندان‌های اعلام نشده در داخل مراکز دولتی مانند پایگاه‌های نظامی و سپاه پاسداران هستند که سال‌هاست برای گروه‌های حقوق‌بشری و وکلا شناخته شده هستند. برخی دیگر زندان‌های مخفی و موقتی هستند – گاهی انبارها، اتاق‌های خالی ساختمان‌ها یا حتی زیرزمین‌های مساجد – که در جریان خیزش انقلابی در نزدیکی محل‌های تظاهرات قرار گرفتند.

سی‌ان‌ان توانسته فقط مکان ۹ بازداشتگاه «امن» را در شهر تهران شناسایی کند که ۷ بازداشتگاه از این تعداد در مرکز تهران، یکی در شمال تهران و دیگری نیز در جنوب‌شرق تهران قرار دارند.

این شبکه همچنین بازداشتگاه‌های مخفی دیگری را نیز در سنندج، تبریز، کرمانشاه، ارومیه، سقز، کرج، آمل، مشهد و زاهدان شناسایی کرده است.

بر اساس ده‌ها شهادت بازماندگان شکنجه و همچنین کارشناسان حقوقی که سی‌ان‌ان آن‌ها را ثبت کرده، شکنجه‌ای که بر معترضان در این مکان‌های خارج از ساختار اعمال می‌شود، از نظر شدت «بی‌سابقه» بوده است.

سی‌ان‌ان همچنین در گفت‌وگو با یک زن معترض بازداشت شده در زاهدان، از تجاوز مکرر به این زن به‌مدت یک ماه در بازداشتگاه مخفی که در آن نگه‌داری می‌شده خبر داده است.

پیش‌تر خبرگزاری حقوق‌بشری «حال‌وش» از تجاوز جنسی ماموران اطلاعات سپاه به زنان بازداشت‌شده بلوچ در جریان اعتراضات خبر داده و نوشته بو دکه بازداشت مولوی عبدالمجید مرادزهی به‌دلیل پیگیری‌های او درباره تجاوز به دختران بازداشت شده بلوچ بوده است.

بر اساس گزارش‌های متعددی که به‌دست این شبکه خبری رسیده، ماموران از بازداشتگاه‌های مخفی معمولن به عنوان اولین توقف‌گاه برای بسیاری از معترضان بازداشت شده استفاده کرده‌اند. آنها به اندازه چند ساعت یا حتی تا یک ماه در این بازداشتگاه نگه‌داشته شده بودند.

بر اساس شهادت‌های جمع‌آوری‌شده توسط سی‌ان‌ان، روش‌های بازجویی از آزار کلامی تا اشکال شدید شکنجه جنسی و جسمی متغیر بود. در تمام این موارد، خانواده‌های معترضان دستگیر شده ساعت‌ها یا روزها از محل نگهداری آنها اطلاعی نداشتند.

در ماه‌های گذشته گزارش‌های بسیاری از استفاده نیروهای امنیتی و سرکوب‌گر رژیم جمهوری اسلامی از بازداشتگاه‌های مخفی و غیرقانونی مخابره شده است.

سازمان‌های حقوق‌بشری در آخرین آمارهای خود اعلام کرده‌اند که دست‌کم ۱۹ هزار نفر در جریان اعتراضات بازداشت شده‌اند. در هفته‌های اخیر، مقامات قوه قضائیه جمهوری اسلامی در پی موافقت علی خامنه‌ای با آزادی برخی از بازداشتی‌های اعتراضات یا زندانیان سیاسی، با اخذ تعهد کتبی و توبه نامه از این شهروندان، آن‌ها را آزاد کرده‌اند. با این‌وجود هنوز بسیاری از معترضان و فعالان مدنی و سیاسی در حبس هستند و دست‌کم ۱۴ نفر از معترضان نیز در خطر اعدام قرار دارند.

Comments

Popular posts from this blog

قتل یک زن توسط همسرش در بندر کیاشهر

کشته شدن کودک دو ساله در اصفهان توسط مأموران؛ مقام قضایی: خودرو «مشکوک» بود